Thursday, May 21, 2009

KETAM GORENG BEREMPAH.

BAHAN-BAHAN

  1. 1.5 kg ketam bercangkerang lembut
  2. 350 gm keju adam(dihiris panjang)
  3. 30 gm serbuk kajun
  4. 25 gm serbuk lada putih
  5. 150 ml plum sos
  6. 200 gm tepung sos
  7. minyak jagung untuk menggoreng

CARA MEMBUAT

  1. BERSIHKAN KETAM,GAULKAN DENGAN SERBUK CAJUN DAN LADA PUTIH,PERAPKAN BERSAMA SOS PLUM SELAMA 10-15 MINIT
  2. LILITKAN HIRISAN KEJU ADAM KE SELURUH BAHAGIAN TENGAH KETAM,SALUT DENGAN TEPUNG JAGUNG DAN GORENG DI DALAM MINYAK JAGUNG YANG TELAH DIPANASKAN SEHINGGA MASAK DAN WARNANYA MENJADI KUNING KEEMASAN.
  3. ANGKAT DAN HIAS DENGAN DAUN SALAD.SEDIA UNTUK DIMAKAN.YUMMY!

masalah negara

ada sapa-sapa nak kahwin tak?pagi tadi faiz ada tanya seorang gadis tentang rancangan untuk berkahwin.boleh dia tolak mentah-mentah.apa?dia ingat faiz main-main.dalam diam-diam dia tidak tahu yang faiz sayang dekat dia.susah jugak bila kita suka dekat orang.tetapi faiz lagi tercabar bila dia jual mahal.cerita nak kahwin ini timbul bila permohonan syarikat faiz untuk pinjaman bank perlukan pengarah urusan punyai isteri.ini dah di kira masalah negara.mana mungkin kita nak kahwin dengan orang yang kita tidak kenal.jadi,kepada sesiapa yang berkenaan faiz cuma nak cakap"lu pikir la sendiri"..sayang sangat-sangat dekat dia..
'listen to your heart before telling him goodbye'.

sunset dinner cruise(muahx)


SAILING,while enjoying cocktails and having good company.the perfect way to finish the day and start the evening.it is an excellent time of day for adventuring out at sea.the sun is getting low in the sky and the temperature is pleasantly cool.we are at the sunset point all year round..
just nak promote our new excursion..
best value for your money,

 
+ + +