Thursday, May 21, 2009

KETAM GORENG BEREMPAH.

BAHAN-BAHAN

  1. 1.5 kg ketam bercangkerang lembut
  2. 350 gm keju adam(dihiris panjang)
  3. 30 gm serbuk kajun
  4. 25 gm serbuk lada putih
  5. 150 ml plum sos
  6. 200 gm tepung sos
  7. minyak jagung untuk menggoreng

CARA MEMBUAT

  1. BERSIHKAN KETAM,GAULKAN DENGAN SERBUK CAJUN DAN LADA PUTIH,PERAPKAN BERSAMA SOS PLUM SELAMA 10-15 MINIT
  2. LILITKAN HIRISAN KEJU ADAM KE SELURUH BAHAGIAN TENGAH KETAM,SALUT DENGAN TEPUNG JAGUNG DAN GORENG DI DALAM MINYAK JAGUNG YANG TELAH DIPANASKAN SEHINGGA MASAK DAN WARNANYA MENJADI KUNING KEEMASAN.
  3. ANGKAT DAN HIAS DENGAN DAUN SALAD.SEDIA UNTUK DIMAKAN.YUMMY!

0 comments:

 
+ + +